Oct 24, 2019
I denne episode af podcasten mødes Line Gade med Dr. Imran Rashid.
Imran har en utraditionel lægekarriere. Hans trang til at udvikle, iværksætte og gøre noget godt for andre mennesker, har bragt ham vidt omkring. I dag er Imran trendsetter med sin indsats i forhold til vores digitale folkesundhed. Som meningsdanner og beslutningstager i egen virksomhed, har han den fulde frihed til at sige og gøre, som han vil. Og det gør han med succes.
Imran Rashid indledte sin karriere som offentlig praktiserende læge. Her fik han hurtigt ideen til Videodoktor, en digital lægetjeneste, hvor patienter kunne gå til lægen via sin smartphone.
Jeg kan sidde og skype med min pakistanske familie, hvornår det skal være - men min patient skal tage fri fra arbejde for at komme og sidde 1,5 meter fra mig. Det gav ikke mening, så jeg syntes, det var oplagt at tilbyde denne mulighed til patienterne, siger han.
Efter at have samlet en række praktiserende læger, som gerne ville deltage i tiltaget, stødte han dog ind i så mange bureaukratiske problemer, at han endte med at kaste håndklædet i ringen i det offentlige sundhedsvæsen og hoppe over på den private side af sundhedssektoren.
I den private sundhedsvirksomhed Hamlet kom tjenesten ud over rampen, og Imran arbejdede efterfølgende i tre år som innovationschef dér og lærte en masse om, hvordan man driver en privat forretning, og hvad der skal til for at overleve i en konkurrencepræget kontekst.
Selv om Imran holder af at være fri af snærende bureaukratiske bånd, har han dog ikke forladt den offentlige arena. Som talsmand for digital folkesundhed fik han i 2018 bevilliget 10. millioner kroner i satspuljemidler, og fik dermed mulighed for at etablere 'Center for digital sundhed' under Sundhedsstyrelsen.
Dansk-pakistansk læge, som har en stor passion for IT og
teknologiens
påvirkning på os som mennesker.
Blev uddannet som læge fra Københavns Universitet i år 2005. Siden da har han, udover sit arbejde som læge, arbejdet med flere forskellige ting. Eksempelvis som: forfatter, foredragsholder, klummeskribent og IT iværksætter.
Imran Rashid vil "bidrage til en verden, hvor mennesker bruger teknologi til at bliver bedre mennesker, uden at vi påvirkes negativt i processen”. Samt at hjælpe folk med at få skabt nogle bedre digitale vaner.
Det er netop også disse emner, som Imran Rashid har skrevet om i sine to bøger “SLUK” og “OFFLINE”. Her beskriver han, hvilken effekt de store datamængder har på vores hjerne og krop. Samt hvordan sociale medier bruger “mind hacks” som gør, at brugeren bliver afhængige af deres produkter.
Privat er Dr. Rashid gift med Naomi og har to børn. Sammen med Naomi har Dr. Rashid skabt Kreakassen, som er en abonnementstjeneste med forskellige kreative projekter rettet mod børnefamilier. Målet med projektet er at sikre alle børn oplever kreativitet, fordybelse og nærvær som en del af deres opvækst.