Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 4, 2019

Ansatte i sundhedsvæsenet er hver dag tæt på liv og død, men mange værger sig ved at tale med de svært syge om døden. Derfor er der patienter, som bliver overbehandlet i situationer, hvor deres livskvalitet den sidste tid af deres liv, kunne have været højere uden behandling. Nogle gange er den gode behandling ikke medicin og operation, men i stedet lindring, omsorg og en hånd at holde….

Ove Gaardboe er denne episodes gæst, og mener, at overbehandling er en fejl! En utilsigtet hændelse. Når personalet ikke får talt med borgeren eller patienten, som ikke har langt igen, om deres ønsker for den sidste tid, opstår der tvivl og misforståelser. På et plejehjem, som Ove Gaardboe arbejdede med, vidste beboerne ikke, at hvis de ikke selv sagde fra, ville de blive genoplivet, hvis de faldt om. Beboerne troede, de var fredet - fordi de boede på plejehjemmet.

Det er Line Gade, der er vært på Sundhedsvisioner og Lærke Sødring Nielsen, som har gjort lyden lækker og fløjlsblød. Det er Sundhedskommunikation.com, der udgiver denne podcast.